Kasin katutöitä harkittava uudelleen

Published:

Helsingin tulee antaa kaikki mahdollinen tukemme yrittäjyydelle, kansantalouden elvyttämiselle ja kaikin tavoin edistää Helsingin kantakaupungin elävöittämistä.

Viime viikolla julkaistun uutisen mukaan katuremontti eli niin sanotut Kasin katutyöt karkottavat lähes koko Kallion ratikkaliikenteen kesällä. Kallion ja lähialue Vallilan asukkaina ja toivottavasti tulevina kuntapäättäjinä tämä huolestuttaa meitä, päätös ei voi olla loppuun asti harkittu.

Koronapandemia on laittanut yrittäjät ahtaalle etenkin kantakaupungissa. Kalliossa erityistä ahdinkoa aiheutti myös Hämeentien remontti, joka johti useamman kivijalkaliikkeen konkurssiin ihmisten siirryttyä vaihtoehtoisille kulkureiteille.

Käsittämättömältä tuntuu, että haluaisimme ehdoin tahdoin tappaa Kallion loputkin kivijalkaliikkeet. Kun niihin pääsy kuitenkin on tehty hankalaksi ja se vaikeutuu entisestään, on todennäköistä, että näin käy.

Eniten meitä kuitenkin kummastuttaa remontoinnin ajoitus. Kesällä 2021 osa väestöstä on erityisesti pääkaupunkiseudulla saatu rokotettua, tartuntaketjujen jäljittämisestä tulee nopeampaa, rajoituksia voidaan toivon mukaan alkaa purkaa ja olemme takaisin jonkinlaisessa normaalissa.

Meidän tulisi antaa kaikki mahdollinen tukemme yrittäjyydelle, kansantalouden elvyttämiselle ja kaikin tavoin edistää Helsingin kantakaupungin elävöittämistä. Kallio on merkittävä osa sitä. Jos julkinen liikenne nyt ohjataan pääosin Kallion ohi, ei elpymistä yhdessä Helsingin urbaaneimmista ja houkuttelevimmista ympäristöissä tapahdu.

Paljon puhutun ja erittäin kannattavan Helsingin keskustastrategian kannalta ratikkaliikenne on myös olennaista. Keskustaan täytyy päästä pohjoisesta ja itäisestä kantakaupungista ja sieltä pitää päästä pois myös puolenyön jälkeen. Ei sinne muuten kannata lähteä illanviettoon ja tapaamaan ystäviä.

Kuinka huolehditaan siitä, että metro- ja bussiliikenteen aikataulut ja kantokyky riittävät korjaamaan ratikoiden puuttumisesta aiheutuvaa vajetta?

Sera Savolainen, kuntavaaliehdokas (kok.), Anni Sitanen, kuntavaaliehdokas (kok.)

Kirjoitus on julkaistu 14.2.2021 Helsingin uutisissa.

More content in the same category

15.12.2020

Lyhyt ingressi lorem ipsum dolor. Kerrotaan lyhyesti mistä on kyse.

15.12.2020

Lyhyt ingressi lorem ipsum dolor. Kerrotaan lyhyesti mistä on kyse.