Kuka olen?

Synnyin 25.7.1981 Kangasalla, jossa myös kävin koulut. Kipinä opetus- ja oppimisasioihin syntyi jo lapsuudessa, kun halusin isona tulla yhtä hyväksi opettajaksi kuin ala-asteen opettajani oli. Työt ovat nykyään jotakin ihan muuta, mutta koulutusasiat edelleen sydämenasioita.

Vuosi 1998 oli elämässäni käänteentekevä: silloin vietin vuoden Saksassa lukiossa. Tajuttuani saksankielen sanajärjestyksen jouluaattona -98 ei paluuta ollut. Uteliaisuus maailmaa ja kieliä kohtaan on säilynyt ja olen asunut eri pituisia pätkiä mm. Norjan Finnsnesissä, Berliinissä ja Brysselissä ja reissaan edelleen todella mielelläni. Puhun kahdeksaa kieltä.

Valmistuin filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2006 aineyhdistelmällä saksa, ruotsi ja kasvatustieteet. Toiset maisteriopinnot tein valtiotieteistä ja kansainvälisestä viestinnästä Frankfurt/Oderissa Berliinin lähellä viitisen vuotta myöhemmin. Lisäksi olen tehnyt johtamisen erikoisammattitutkinnon. Keväällä 2021 kehitän osaamistani Kauppakamarin hyväksytty hallituksen jäsen -kurssilla.

Koulutusasiat ovat sydämenasioita.

Anni Siltanen

Olen kuntavaaleissa ehdolla ensimmäistä kertaa. Politiikkakärpänen kuitenkin puraisi vahvasti jo Brysselin -vuosina, jolloin liityin Brysselin kansallisseuraan. Parasta mitä tiedän ovat poliittiset keskustelut etenkin koulutusasioista. Eikä kaikesta tarvitse olla samaa mieltä!

Päivätyötäni teen Eteläranta kympissä Kemianteollisuus ry:ssa, jossa johtavana asiantuntijana vastaan osaamis- ja vetovoima-asioista sekä koulutuspolitiikasta. Olen seitsemän vuoden jälkeen edelleen tosi innoissani työstäni. Osaamis- ja koulutusasiat ovat minulle niitä maailman tärkeimpiä ja kiinnostavimpia.

Maailman toiseksi kiinnostavinta on tärkeisiin asioihin vaikuttaminen: tällä hetkellä saan tehdä sitä mm. kansainvälisyyskasvatusjärjestön puheenjohtajana, vety -start-upin hallituksessa, eurooppalaisen järjestöverkoston puheenjohtajana ja lukuisissa työryhmissä työn puolesta. Politiikalle olisi tässä yhtälössä kuitenkin ehdottomasti tilausta. Ja tilaa. Hoidan aina maaliin sen mitä olen luvannut.

Vapaa-ajallani tykkään tavata ystäviä etenkin kulttuurin parissa ja harrastaa liikuntaa. Eniten tykkään juosta, mutta se ei vuonna 2018 sattuneen jäällä kaatumisen ja sitä seuranneen kahdeksan kuukauden kuntoutumisen jälkeen enää ole ollut erityisen tavoitteellista. Minulla on vasemmassa jalassa aika paljon varaosia, ja nykyään kymppi menee reiluun tuntiin. Helsinki on myös juoksijalle ihana kaupunki -kesällä.

Asun Vallilassa. Se on vähän kuin pala Berliiniä maailman parhaassa pääkaupungissa Helsingissä. Haluaisin tehdä Helsingistä pohjoiseurooppalaisen metropolin, jossa on suurkaupungin fiilistä mutta pienemmän kaupungin edut. Se on mahdollista mm. toimivan julkisen liikenteen avulla ja kohtuullistamalla ravintoloiden terassien sääntelyä ja kannustamalla (pien)yrittäjyyteen.

Helsingissä ainutlaatuisinta on luonnon läheisyys ja pitkä rantaviiva. En ole missään muualla päässyt sekä työpaikan että kodin ovelta merenrantaan lenkille. Mikä vetovoimatekijä!

Mitä haluaisit kysyä minulta? Ole yhteydessä! 

Anni Siltanen